Nyheder

31.12.2012 - Godt Nytår.

Her ved årets afslutning kigger de fleste vist tilbage og evaluerer årets begivenheder. Vi benytter lejligheden til at sende en stor hilsen til alle vores dejlige hvalpekøber. Tak for alle de mange hilsner og billeder vi har modtaget i årets løb. Det varmer at vide, at I er glade for jeres hunde, og at de udvikler sig så fint. TAK!

Selv har vi haft mange gode timer i selskab med hunde og gode venner i løbet af året, og vi håber naturligvis på endnu flere af slagsen i det nye år. Jeddi og Dunja står for at skulle starte i begynderklasse på B-prøver i løbet af foråret, så vi kommer til at deltage på mange c-prøver og workingtests for at give dem så mange gode erfaringer som muligt, så de er godt forberedt. Gode resultater opnås jo som oftest med en god forberedelse ;0). Hella er rundet de 9 år, og Ivan er blevet 7, så vi ved nok hvem der er de erfarne her i huset. Loa er kommet sig fint ovenpå sin sidste hvalpekuld, så mon ikke 2013 har lidt løjer i vente til hende også.

Vi glæder os meget til at se hvad det nye år bringer og ønsker hermed alle et rigtigt Godt Nytår!

 

Nytår 2012

 

24.11.2012 - Løbetid, øv.

Så gik lille Dunja i løbetid. Det har hun timet ret dårligt, da vi jo ellers var tilmeldt noget brugsprøvetræning der starter i morgen. Nå men det er jo bare at bide i det sure æble og finde sig i det. Ikke lige noget man kan ændre på. I morgen står der så jagt på programmet, så der skal de voksne hunde få lov at knokle.

22.09.2012

Durin's Kække Mio på skue! Lene og Lars kastede sig ud i at prøve at tage på skue for første gang, og det gjorde de rigtigt godt. Her er hvad Lene senere skrev til mig:

Vi har så været afsted med Mio på skue og må lige afrapportere.... Han vandt 'Bedste Baby' (dog var der altså ingen andre Flat babyer, men han fik lyserødt og rødt bånd:))) og BIS 3 mod en lab og en golden der var MEGET pro til det med at stå og trave i udstillingsring... Hmmmmm.... med snuden i jorden det meste af tiden.. meget svær at få til at fokusere, men han er jo skøn, så jeg kan godt forstå at dommeren synes han var dejlig ;o)

Mio Stjerne

 

Dommerens udtalelse (han var svensk):

5mdr hanhvalp udmærket typ, korekt hoved og udtryk, bra hals, veludviklet front, bra vinkler frem og bag, stærk ryg, veludviklet brystkorv, bra lænd, ganske brant kors, hvilket stør rørelserne i bagpartiet, rør sig aners med bra steg, bra pels korrekt benstammer, korrekt bid, herligt temperament, vel præsenteret.

Han bemærkede, at hans bækken (hedder det dét på hundesprog???) var lidt spinkelt i det - men sagde i samme åndedrag, at han jo er en hvalp i rivende udvikling og at det var meget almindeligt og kommer til at ændre sig. Så vi fik et lyserødt og et rødt bånd samt en roset i rød/hvid og en i gul/hvid + nogle dejlige premier. En sjov dag og en MEGET MEGET træt Mio samt Lene og Lars :) Tak fordi I opfordrede os til det; selvom jeg følte mig som TOPamatøren over dem alle, mens jeg førte Mio :) Godt han er så kærlig, overbærende og forstående en hvalp!!!!!

Mio Præmie

 

Tak til Lars og Lene for at tage afsted på skue, selvom I aldrig havde prøvet det før. Tillykke med det flotte resultat, den store roset og de fine præmier. Endnu større tak for de fine billeder og et lille skriv fra dagen. Det er altid hyggeligt med nyt fra vores mange dejlige og engagerede hvalpekøbere.

Loa og søster Dunja kipper med hatten i respekt.Jeg kipper med hatten for den fine kommentar fra dommeren om at Mio blev velpræsenteret. Flot gået, Lene! Ikke nemt når det er første gang, men det gjorde du flot.

 

 

16.09.2012 - Workingtest i Sorø

Her havde vi tilmeldt 4 hunde. 1 officiel og 3 uofficielle. Loa skulle holde for som eneste officielle hund, men ak. Hun gik i løbetid og var højløbsk da dagen oprendt, så ingen prøve til hende. Så var der de uofficielle tilbage. Dunja var tilmeldt i babyklassen, Jeddi i hvalpeklassen og Hella i veteranklassen. Workingtests er superhyggelige, og endnu bedre når der dukker en masse flatter op. Rart at så mange melder til racens egne arrangementer. Der er en god stemning og det er en herlig oplevelse for alle der er med. Nå ja, nogen kunne vel ønske at resultaterne var faldet anderledes ud, men stemningen i top uanset. De fleste hunde var tilmeldt på den officielle del af prøven, men der var alligevel 4 tilmeldt i babyklassen, 4 i hvalpeklassen og 5 i veteranklassen. Prøverne var lagt med et godt niveau i de respektive klasser, og dommerne tog hensyn til hundenes udviklingstrin i deres bedømmelser.

1.v Babykl WT Sorø 2012

Dunja gik en meget god prøve og endte med 95 point ud af 100. Det udløste en 1.v placering i babyklassen.

 2v hvkl WT Sorø 2012

Jeddi klemte sig lige foran med 1 enkelt point og sikrede sig en placering som nr 2 i hvalpeklassen, mens Hella fortsatte de gode takter og endte som 1v i veteranklassen.

1v vtkl WT Sorø 2012

Hun måtte dog lige ud i en finale post med den senere 2v inden klassen var afgjort. Herligt at se de ældre hunde i fin form. De nød i den grad at være ude og lufte sig. Nogen lidt for meget. En enkelt af veteranerne var så frisk at det gik lidt for stærkt med at komme afsted, og en knaldapport betød at hun indkaserede et nul på den post. Skam får den der giver sig, må man sige. Synd, for den havde virkelig arbejdet godt og viste også resten af dagen and den ville have blandet sig i topstriden, hvis den lige havde ventet lidt længere. Herligt med den attitude. Den forsvinder aldrig!

Billederne fra Sorø er taget af Jan Gregor. Tak for dem!

 

 

25.05.2012 - Racearrangement i Jels.

Lørdagens udstilling druknede i silende regn. Det var noget trist da det så betød at der sad små enklaver af mennesker puttet ind i hver deres telt, i stedet for at sidde ude og snakke med hinanden. Der blev dog gået på "besøg" i naboteltene, og vores telt blev ganske hurtigt omdannet til noget der bedst kan betegnes som en god gammeldags slyngelstue. Hvor godtfolk er, kommer godtfolk til. Det gik fint med hundene i ringen. Alle opførte sig pænt og viste sig fra den pæne omend dyngvåde side.

Dunja BIR Baby

Lille Dunja løb med den største roset som Racens bedste Baby. Kun to tilmeldte og den anden fik et lovende, hvilket betød at Dunja, som fik "særdeles lovende" vandt uden megen kamp. Havde været sjovere hvis der havde været flere babyer med. De er så søde når de stolper rundt i ringen og laver rejehop.

Jeddi 1

Jeddi var havnet i den alvorlige og officielle del af udstillingen, eftersom han er vokset sig til at være junior nu. Han opførte sig så pænt, løb fint og stod pænt når han skulle det. Han ignorerede de andre deri nogen tilfælde løb meget tæt på når vi var inde og konkurrere og han logrede det bedste han havde lært når han blev bedømt. Sødeste artige Jeddi Konfette. Livet er i sandhed en fest med ham. 2,v i juniorklassen med excellent og CK! Sådan, sikke en start i ringen. Hella lukkede og slukkede ved at blive 2v i veteran klassen med excellent. MEGET våde og godt tilpasse med dagens resultater gik turen tilbage til den campinghytte vi havde lejet. Der er trodsalt alt for langt til Helsinge, når man skal deltage i markprøven dagen efter. 

Søndag artede vejret sig bedre, men ikke uden vand. Tror den stakkels åbenklasse dommer fik sig en ordentlig skyller ude på en eng ned mod Jels sø. ØV. Hella var den eneste vi havde tilmeldt i på prøven og hun gik ud i første par i åben klasse. Her arbejdede hun sig rutineret igennem prøvens momenter og fik en 1. præmie med hjem. Ikke dårligt med tanke på at Øivind nåede at træne ca 3 gange med hende, efter han kom i tanke om at hun jo var tilmeldt... Hun har masser af rutine fra et helt liv på jagt, så helt rå kan man jo ikke kalde hende, men der skulle da genopfriskes lidt inden prøvestart. Resten af formiddagen hjalp jeg til i begynderklassen. Der var rigtigt mange hunde tilmeldt. Enten var hundene rigtigt gode, eller også var de meldt til for tidligt inden de havde fået tilstrækkelig erfaring på uofficielle prøver. Det var de to kategorier af hunde jeg så. Præmieringerne ved afslutningen afslørede da også at det var enten præmieringer i top eller meget lave præmieringer der blev delt ud. Nå men den sidste sløjfe på historien blev at gamle Hella også gik hen og vandt vandrepræmien som bedste hund i åben klasse. Øvind havde svært ved at få armene ned, så det var mig der kørte, da tiden kom hvor vi skulle vende skuden mod Helsinge igen.

Bedste Åkl 25.12.2012

 En meget glad Øivind og en ganske så tilpas Hella.

27.-29.07.2012 - Træningstræf Nordjylland.

Sommerferien var planlagt så vi kunne være med i Nordjylland til racens traditionsrige træningstræf. Det var store kapaciteter, der var på plakaten til at råde og vejlede i den videre træning og vi fik rigtigt meget med hjem til den videre træning. Tak for det! Øivind havde Jeddi med hos unghundene og lille Dunja var med hos babyhvalpene. Herligt at se så mange flatter med stort potentiale og med meget engagerede og entusiastiske førere. Det er altid hyggeligt at møde gamle venner, men til næste år håber vi også at møde flere nye til dette fantastiske arrangement.

 

01.07. 2012 - Hjemmeside online

ENDELIG er hjemmesiden online igen. Vi har haft et større nedbrud, hvilket betyder at hele vores hjemmeside har været slettet, og nu skal bygges op igen.... Ja, hvad gør man med det der teknik, når det ikke rigtigt går som det skal??? Nå, men nu går jeg så igang igen med at lægge billeder ind. Der er ændret lidt hist og her, og jeg er ikke sikker på at jeg for sat de samme billeder ind på siden igen, men nu er vi da i det mindste på nettet igen ;0).

Dunja og Jeddi vokser og gror, og i weekenden var de på skue i Sydsjælland. Der var ingen andre hunde med i deres klasser, så de vandt begge to, og endte som BIS3 baby (Dunja, plac 3) og BIS1 hvalp (Jeddi). Begge opførte sig pænt både i og udenfor ringen. Dagen blev primært brugt til socialisering og ringtræning af de 2 unge lømler, og det havde de begge stort udbytte af. De tog det hele med ophøjet ro, og var derfor friske og udhvilede da de skulle ind igen i "store" ring, til de afsluttende konkurrencer. Der er jo dejligt når de viser at de har det helt rigtige flat temperament, i så ung en alder. Vi siger mange tak for de fine sponsorpræmier.

20.05.2012 - Skue og apportering på tid.

Nu må det være på tide at få opdateret hjemmesiden med andet end søde hvalpebilleder. Kristi Himmelfartsdag var vi på skue i Frederikssund med Palle og Jeddi's bror Buster. Det vafr en hyggelig dag med et noget omskifteligt vejr. Godt at der både var telt og tæppe med (og en madpakke til frokost), for vejret skiftede var høj sol til hrftige byger på et splitsekund. Vær beredt! - Som spejderne siger, og Øivind har vist nok været noget spejder en gang, så beredte det var vi. Desværre var det ikke mange flatter der var dukket op. 2 hvalpe, 3 tæver og en han, var hvad det kunne blive til, så vi vil meget gerne opfordre alle til at støve deres vovse af til næste år, så der er flere til at kæmpe om de flotte præmier og rosetter. Buster viste sig fra sin bedste side og blev Bedste hvalp i Racen (BIR hvalp).

Nedenfor ses Buster, i færd med at score konkurrenten efter at det hele var afgjort. Hun var nu også noget så sød, den lille Svea, som Dot havde med.

Tillykke til Palle og Buster med den fine roset og tak for lån.

 

 Hella blev BIR veteran, Bedste tæve og BIM. Dommeren roste hendes smukke bevægelser, og spurgte om hun var champion, så det kan da være vi skal stille fine Hella på et par udstillinger i officielt regi. Nu må vi se hvad tiden tillader.

Her ses Hella, som var svært tilfreds med at blive bedste tæve:

 

 Ivan og Jeddi var også med. Jeddi var i dagens anledning med som hepper, mens Ivan fik lov at lege lidt med apportering på tid. De små ben hjulede derudaf og han brugte omkring 8,5 sekunder på apporteringen i andet forsøg. Det var på det tidspunkt 2. bedste tid, så det var jo ikke så ringe. Vi ved ikke hvem der vandt, for da både Buster og Hella var blevet færdige i de afsluttende konkurrencer, vendte vi kareten hjemad til hvalpebesøg og en smule klikkertræning af de små. Spændende!

Kan ikke lade være med at nævne de små alligevel. Det er nemlig meget, meget vanskeligt for mig at vælge hvalp. De er så ens og så herlige på hver deres måde, at jeg har de største grublerier. På den anden side, så ser det lovende ud, uanset hvilken en jeg vælger, og det er da en dejlig fornemmelse at gå rundt med. Godt at jeg har lidt tid med dem endnu. De udvikler sig med lynets hast, så mon ikke der snart tegner sig et eller andet billede, som så bliver til en beslutning.

19.05.2012 - Nye billeder og nyt galleri

Så er galleriet 'K-kuldet 2012 5 uger' opdateret med mange nue billeder efter et herligt besøg på en solbeskinnet søndag. se mere her. Der er også lavet et nyt galleri med billeder af hvalpene efter de er blevet 6 uger gamle. Se mere under 'Galleri.'

 

11.05.2012 - Nyt i hvalpebloggen og nyt galleri.

Så er der nyt i Hvalpebloggen, og der er tilføjet et galleri med nye billeder.

 

04.05.2012 - Jeddi på svømmetur.

Hvalpebloggen er opdateret, og det samme er galleriet 'Fodringstid', men nu er alt jo ikke kun hvalpehistorier. Lille Jeddi var ude og bade for et par dage siden, og det gjorde han da meget godt. Han blev da våd over det hele, og fik da også sluppet bunden for at hente dummien. Brrr... Kølig dukkert, men det synes nu ikke at betyde noget for den unge mand. Han blev dyngvåd, det lille skin, men heldigvis er hans pels ikke lang tid om at tørre, så det var hurtigt ovre. Nu kan man jo undre sig over, at jeg ikke fik taget billeder af de fine afleveringer, han lavede. Det var såmænd ikke muligt at få et pletskud uden at førerens popo sad midt i linsen, så de billeder er behørigt kasseret af hensyn til den offentilige orden. 

 

02.05.2012 - Ny mad.

Så har hvalpene fået deres første måltid med fast føde. A38 og lidt cornflakes. Mums. Da først de havde fået smag for det, skal jeg lige love for, at de gik til den. Nu er det der med teknik ikke så let, så det var ikke al maden der kom i munden. Billeder kan ses i Galleriet.

Her en lille forsmag:

 

 

27.04.2012 - Durin's Alfa Joker

Her er et billede af Zako, der slår sine folder hos Henrik på Falster. Flot fyr, med gode solide benstammer og store poter. Mon ikke han bliver til noget stort en dag ;0).

 

27.04.2012 - Nyt i hvalpebloggen

Så er der skrevet lidt nyt i hvalpebloggen, og der er oprettet et nyt galleri med billeder af de kære små poder. Det nye galleri kan du se her. Der er ved at være godt gang i de små, og nu er der kommet lyd på.

 

 

20.04.2012 - Hvalpene er registreret i DKK.

Nu er der gået et par dage siden sidst, og hvalpene har nu fået øjne. De er ikke oppe og gå helt på benene endnu, men de er gode til at suge næring til sig, og til at vokse. Der er ikke meget larm i kassen, nu hvor verden omkring dem er blevet større. Tværtimod synes deres højeste prioritet at være at spise godt og sove længe. Se mere under K-kuldet.

Her et billede til illustration:

 

 

15.04.2012 - Racearrangement i Nordsjælland.

Lille Jeddi konfetti har haft en travl weekend. Det hele startede lørdag. Først skulle han løbe rundt i en ring og stå stille og så løbe lidt igen og bagefter skulle han hilse på alle de hunde han kunne komme i nærheden af. Han fik en fin kritik på udstillingen, og da han var eneste hvalp der var tilmeldt, fik han en fin roset og blev racens bedste hvalp. Succes på en noget billig baggrund, men rosetten er fin, så den hænger vi op et eller andet sted ;0). På hans kritik står at han har gode bevægelser, hvilket er tegn på at den unge mand er skruet fint sammen i skelettet, som det ser ud nu.

Holger, som er far til K-Kuldet, der nu er 11 dage gamle, blev 2. vinder i Åben klasse, med excellent og CK. Det var Holger's første CK.


I dag var Jeddi så ude og kigge på markprøve. Han var tilskuer i åben klasse, hvor han mødte en anden lille flat hvalp på 10 uger, som han straks var på bølgelængde med ;0). Der blev skudt en masse, og der var mange mennesker der snakkede og hunde der arbejdede, og det tog Jeddi nu meget roligt. Han havde endda tid til at falde i det sorte vandhul da prøven var slut ;0). Nu sover han sødt, helt fladt på siden, mæt af indtryk og med den dejligste lille snorkelyd. Jeddi Konfetti - Jeg lover dig, der kommer meget mere af den slags, når du bliver større ;0).

 

13.04.2012 - Alle hvalpene i kuldet er reserveret.

Følg med i hvalpenes udvikling på deres blog.

 

11.04.2012 - En hanhvalp kan reserveres.

Så er alle tævehvalpene reserveret, og der er en hanhund tilbage, som stadig kan reserveres. Her et billede fra denne formiddag, som gik med vanlig ro i kassen.

Hvalpene har nu fået deres egen blog her på hjemmesiden. Følg med under 'K-kuldet'

 

10.04.2012 - Aktiviteter i foråret.

Så er der spændende aktiviteter på programmet i foråret. Racen afholder trippelarrangement med mini-WT og skue d. 3. juni på Fyn. Vi deltager selv på dagen, og vil gerne opfordre alle vores hvalpekøbere til at deltage. Der vil være en hvalpeklasse på Workingtesten hvor I kan deltage med hvalpene fra Hellas kuld og prøven afvikles på dummier. En rigtig god erfaring for dig og din hund, og samtidig en mulighed for at se mere erfarne hunde i aktion. Du kan læse mere om arrangementet her.

17. maj er der Kristihimmelfart skue i Nordsjælland. Læs mere om arrangementet her. (Oplysninger om skuet finder du, ved at klikke på linket til højre på siden).

Vi vil være til stede begge dage, enten med egne hunde, eller som tilskuere. Hvis du ønsker at få trimmet hund og hjælp med ringtræning inden du skal deltage, så er du meget velkommen til at kontakte os og aftale nærmere. Vi hjælper gerne. Vel mødt!

 

09.04.2012 - Durin's Alfa Jackpot

Nu skal det hele jo ikke bare handle om små søde hvalpe. Små søde hvalpe vokser op og bliver store frække hunde, og en af dem har sendt os en hilsen. Jack bor hos Lene og familie i Ringsted, og han er er vokset noget siden sidst. Her et billede af den kække unge mand.

 

09.04.2012 - Lykken er...

En dejlig lille hundehvalp, som er mæt og tilpas, og snorker så lystigt, mens den vokser og gror.

 

 

 Lykken er at sove sødt i en klump med sine søskende.

 

 

08.04.2012 - Morgen i hvalpekassen.

En lille han opgav livet i nat. Naturen er så viseligt indrettet, at når noget ikke er som det skal være, så bliver der gjort kort proces. Loa havde selv lagt den til side, og så er det sådan det skal være. Alle andre vokser og spiser. Der er ingen mislyde i klumpen af små liv, så livet går videre ganske som det skal.

 

07.04.2012 - Alt vel i hvalpekassen.

De små spiser og vokser og sover og gør vist ikke meget andet. Der er tyst og stille i kassen. Ingen mislyde, kun de dejlige tilfredse lyde af hvalpe der får hvad de skal have. Øivind har sovet hos Loa de sidste to nætter, for at kunne træde til hvis der skulle opstå problemer, men der har ikke været brug for hans assistance. Loa har styr på de små. Hun fik et tilskud af kalk i går, så ikke hun skulle mangle, når der skal produceres en masse mælk. Hun er næsten ikke til at lokke ud af kassen, og når hun har klaret det nødvendige udenfor, skynder hun sig ind og lægger sig hos de små igen. Hun er en dejlig mor, selvom hendes ammepositur er noget besynderlig ind i mellem!

 

Her et billede af de små i den hyggelige klump:

 

 

05.04.2012 - Endelig kom de små!

Så kom de små til verden. Loas første termin var sat til d. 8. april, men som tiden nærmerede sig og hun blev stor som et hus, blev den rykket frem til den 6./7. april og de små kunne altså ikke vente så længe, så de sprang ud i livet i dag. Fødslen gik godt, og Loa brugte ikke lang tid på pauser. Den 1. tæve blev leveret omkring kl. 11.00 og den sidste tæve lukkede ballet omkring kl 17.00. Nu er der stille i fødekassen og mor og børn har det godt. En dejlig start på påsken. Der er stadig hvalpe til salg i kuldet, så kontakt os gerne hvis du ønsker at høre mere. Her er et billede af mor og børn. God Påske til alle!

 

 

 

28.03.2012 - Alt går som det skal.

Et tjek hos dyrlægen i dag viste, at den unge dame har taget noget der ligner 7 kg på siden sidste vejning (dag 28 siden 1. parring). Dyrlægen spår mange hvalpe, og konstaterede desuden at Loa's vægtforøgelse ikke er overvægt, men "små" liv der vokser.Alt går som det skal så nu er det bare at vente...

 

27.03.2012 - Meget drægtige Loa

Lille Loa er meget, meget drægtig. Her er hun i sit fuldeste flor på gårdspladsen i den dejlige forårssol. Der er ikke længe til at de små kommer, og i morgen er det tid til et tjek hos dyrlægen, for nu at være sikker på at alt går som det skal. Jeg er spændt på hvad hun vejer... Onde tunger har sammenlignet hende med et kaffebord, men ingen stråler vel smukkere end en drægtig hundemor?? Så onde tunger kan flette næbbet kan de! Dejlige tøs, med det spændte maveskind. De er nok klar til brugsprøven, når de endelig smutter ud, de kære små liv.

 

 Dejligste Loa i solen.

 

19.03.2012 - Uofficiel WT i Sønderjylland og gæster, der kom forbi

Dejlig dag på UWT i Sønderjylland i går. Jeddi bestod hvalpeklassen og klarede de fleste  udfordringer i fin stil. Han skulle lige have styr på hvad det hele gik ud på, og så gik det fint. I starten var han meget distraheret af alt det nye og skulle undersøge det meste, men som dagen skred frem blev han mere og mere fokuseret på sine opgaver. Han fandt gode løsninger, når han blev sat på opgaver han ikke havde prøvet før, men det bedste var at han hele dagen var afslappet under tiden hvor han skulle vente. Hans debut i prøvesammenhæng var absolut godkendt ;0). Ivan blev hevet ud af mølposen og fik faktisk en masse fine point i vinderklassen. Desværre missede han en af markeringerne i en dobbelt markering, og fik derfor et nul på en post. Når det sker, består man ikke vinderklassen, men Øivind var meget tilpas med hans øvrige arbejde, så monikke den gode Ivan får lidt mere træningstid fra nu af. Selv kastede jeg dummier i et væk (ja det blev faktisk væk nogen af dem, men hundene fandt dem igen ;0)). Det var spændende at hjælpe til, for jeg fik set alle hundene i aktion. Det er fordelen ved at hjælpe på en WT. Man ser alle hundene i alle klasserne på den samme post, men med opgaver på forskellige niveauer der skal løses. Jeg så rigtigt fint arbejde fra mange unge og "grønne" hunde. I åben klasse havde hundene ikke et voldsomt højt niveau, men mange havde sikkert også taget chancen for at teste hvor langt man var inden forårets prøvesæson for alvor går i gang. God prøve, særdeles godt selskab og sådan en dag man bare nyder uanset vejr og vind. Resultaterne fra dagen kan læses på racens hjemmeside: http://dansk-retriever-klub.dk/Racerne/FlatcoatedRetriever/

 

Naboens får kom lige forbi. Ved ikke hvorfor de hellere vil bo i vores have end blive hjemme hos naboen... Inden de kom ned til os, løbe de lidt rundt oppe på Kildevej (hvor trafikken er ret heftig). Et par forbipasserende damer, med hjertet på det rette sted, gennede dem væk fra vejen, hvorefter flokken valgte at dele sig i 2. De der ønskede at gå igennem hegnet ind på marken til vores egne får, og de der ønskede at trisse op ad indkørslen og ind i vores have... Nu må hundene luftes andet steds, til gæsterne er hentet hjem af Naboen. Indtil da nyder de forårssolen i haven. Heldigvis ser det ikke ud til at der er tale om kampfår, selvom de har horn, for de går meget fredeligt rundt både i haven og på marken. Vores egne får (uden horn, med lam) har også affundet sig voldgæsteriet og har accepteret de nyes tilstedeværelse. Lammene bliver dog tæt på deres mor, for det kunne jo være lidt farligt med de der anderledes ukendte og meget mærkeligt udseende får... Vores fold og have er altså et levende eksempel på fredelig sameksistens uanset køn, alder, udseende og farve... Har ikke tjekket for religiøse forskelle, men de spiser sammme mad og drikker af samme spand, så længe leve fred og hygge...

 

03.03.2012 - Hvalpetræning.

Der er nu lavet et galleri med billeder fra hvalpetræningen her hos os. Ja, det er nu mest billeder fra frikvarterene, men der er da også gang i den. Her er et billede af Jeddi Konfetti (- fordi livet er en fest) hvor han gik pænt i snor. Man skal være hurtig på aftrækkeren...

 

 

02.03.2012 - Loa er drægtig.

En tur hos dyrlægen bekræftede, hvad vi har haft på fornemmelsen et stykke tid nu, Loa er drægtig. Dyrlægen mente desuden, at der kunne være tale om et pænt stort kuld, så nu venter vi i spænding på at de små kommer til verden. Vi har haft ganske mange henvendelser på kuldet, så er man interesseret, er det en god idé at henvende sig nu. Dyrlægen og jeg forventer fødsel mellem d. 8. og d. 12. april, altså næsten påskehvalpe.

19.02.2012 - Hvalpetræning i gang i Helsinge.

Så er vi startet på hvalpetræning med Hellas kuld. Der var 3 hvalpe samlet i dag. Først dirigerede Øivind rundt med os alle sammen (jeps, jeg havde allernådigst fået lov at føre Jeddi) i en times tid. Sjovt at se hvor meget de ligner hinanden i deres handle mønstrer. Der blev fokuseret på kontakt under bevægelse, hjemkald og øvelsen "bliv". Der blev da også apporteret en lille smule, men grunden og kontakten skal være god før vi kaster os ud i de mere udfordrende øvelser. Man starter jo heller ikke med at lægge tag på, når man bygger et hus ;0). Godbidder er godt. Godbidder og ros er dobbelt så godt. Vi sluttede dagen i den varme stue, hvor der blev hygget og snakket over hjemmebagte fastelavnsboller af den svenske slags (semlor). Træning, hygge og god stemning. Vi glæder os til næste søndag, hvor det går løs igen ;0).

 

07.02.2012 - Opdateringer

Så er der sket lidt mere her på siden. Der er opdateret på siden om links, og på siden med formålet for vores opdræt. Loa skal parres for sidste gang i dag, og så krydser vi ellers fingre for en masse dejlige hvalpe i slutningen af påsken.

 

 Jeddi er 4 måneder gammel i morgen. Livet er skønt i solen.

06.02.2012 - Uofficiel WT for flatcoats - Sønderjylland.

Ja, så er Jeddi og Ivan meldt til racens uofficielle WT i marts i Sønderjylland. Det bliver spændende at se, hvordan de klare den udfordring. Ivan er tilmeldt i vinderklasse og lille Jeddi har sin debut i babyklassen. Selv er jeg uden hund den dag, for Loa er forhåbentligt drægtig, så hun bliver sparet for den oplevelse. Vi håber der kommer rigtigt mange til arrangementet, og vil hermed gerne opfordrer alle med en flat til at melde til. Der er også en klasse for de helt nye "de grønne" som aldrig har prøvet det med prøver før. Arrangementet er uofficielt, så det er en kærkommen lejlighed til at få trænet prøvesituationer og se hvor langt man er efter vinteren.

VEL MØDT! Vi ses vel på dagen?

 

01.02.2012 - Opdatering af det planlagte kuld.

Så er der nyt om vores næste kuld. Loa er i løbetid, og vi forventer at parre hende første gang fredag d. 3. februar. Hanhunden er Birkebo Holzic Lightning Holger. Hvalpene bliver alle sorte.

 

 

26.1.2012 - Loa øjenlyst.

I dag kom den sidste sundhedsundersøgelse på plads for Loa, inden parring i næste weekend. Hun var i Farum og blive øjenlyst, og de fine mørke øjne er fri for arvelige lidelser. Så fine hofter, fine albuer, fine øjne - så er grunden lagt for et kuld fine hvalpe ;0). Vi ser frem til at få et kuld Loa børn i huset. Vi beholder selv en tæve.

Her er et billede af Jeddi. Den lille fyr vokser hurtigt nu.

 

 

22.1.2012 - Nyt hjem til Jackpot.

Alle hvalpene fra Hellas drengekuld er nu solgt. Den sidste rejser hjemmefra på lørdag. Det er dejligt at have fundet rigtigt gode hjem til dem alle, men det er også en lille smule tomt. Jeddi får lov at være den lille lidt endnu, men Hella er gået i løbetid, så monikke hun hiver Loa med, selvom det først var planen i februar/marts? Meget kunne tyde på det, så nu forventer vi parring i starten af februar og et nyt kuld hvalpe i april.

 

18.1.2012 SÅ ER VI IGANG!

Ja, så er 2012 skudt i gang. Vi var på hanejagt i Præstø og denne gang fik jeg taget mit kamera op af lommen og skudt af lidt hist og her. Resultatet kan ses i galleriet. Nu havde det været dejligt med en masse fine billeder med hunde der sprøjter afsted med fugle i munden, men der er flere årsager til at der ikke er sådan nogle billeder med 1) Jeg har som regel travlt med at tage i mod og sende og alt det der, og har ikke fået lært den manøvre med at knipse når fuglene falder, 2) mit kamera er ikke så godt til det der med ting der bevæger sig, men tager glasklare billeder af bjerge og sådan noget. Så beklager, men det er stemningsbilleder og pausefisk og ikke så meget fart og fugle. Er det ikke altid sådan når man er på jagt?

Her et pausefiskbillede af Loa. Synes jo hun er noget så dejlig.