N - Kuldet

Hvalpelog for de Nysgerrige sjæle.

Hvalpe født 15. maj. 

Dunja har født sine hvalpe d. 15.5.2016.

 

Det blev til 4 hanner og 2 tæver.

 Alle hvalpene har fået nyt hjem. Da flere af dem skal til Norge/Sverige, har vi glæde af dem lidt endnu.

 

Her kan du læse lidt mere om forældrene og vores tanker omkring kuldet:

 

NJCH Polar Circus Ronaldo & Durin's Kække Dunja.

Nacho og Dunja poster


 

 

Lidt om forældrene:

NJCH Polar Circus Ronaldo (Nacho)

Nacho3

 

Vi mødte Nacho første gang på en åben A-prøve i Præstø. Øivind var prøveleder og jeg selv var med på apportørholdet. Tone Høyland var taget hele den lange vej fra Norge med sin Nacho uden at vide, hvordan han ville reagere på nyskudt vildt. Det var Nachos allerførste jagt, og dermed hans første møde med varmt vildt. Unge Nacho klarede prøven med bravour. Han var spontan i sine opsamlinger og meget fokuseret på sin fører og sine opgaver, både under afskydning og på efterapportering, og han afsluttede dagen med at blive prøvens bedste hund. Jo, han satte sig godt og grundigt fast på nethinden hos os begge fra første færd.Vi mødte Tone og Nacho igen på en campingplads i Moss i sommeren 2014 og oplevede her Nacho i sit vante ferie miljø. Han er en mentalt velfunderet herre med masser af selvtillid, livsglæde og indre ro. Og så er hans Tones trofaste følgesvend i alt hvad de foretager sig. Vi aftalte på stedet med Tone, at vi kunne bruge Nacho til Dunjas første kuld, i 2016 vel at mærke. At Nacho siden da flere gange har deltaget på det norske hold ved Nordisk Mesterskab for flatcoats, har været i semifinalen på det svenske flatmesterskab i eliteklassen og at han i 2015 gik hen og blev norsk jagtchampion er jo dejlige plusser på meritlisten, og understreger for os det fine samarbejde han og Tone har sammen.

Eksteriørt er han en hanhund af god størrelse, med et smukt, maskulint hoved og udtryk, velkonstrueret og bevæger sig med effektive og sunde bevægelser.

Tusind tak til dig, Tone for at lade os bruge din herlige Nacho!

De flotte billeder af Nacho er venligst udlånt af Ann-Olaug Toftesund, kennel Flatcoat-Arwen i Norge.

 

Meriter:

Markprøve B: Norsk jagtchampion

Markprøve A: 1. pr og bedste hund, åben klasse (i DK).

Udstilling:Certifikat (i Norge).

 

Sundhed:

HD: B 

AA: A (i DK 0)

Øjne: Glaucom: fri, PRA: fri 18.12.2015

 

 Durin's Kække Dunja (Dunja)


Dunja åkl debut 2014
 

 Dunja er en mindre tæve med en stor passion for arbejdet som apportør. Hun er fra Loas første kuld i 2012 og har været Randis hund fra første færd. Hun viste tidligt, at hun tænder lynhurtigt når der er udsigt til apportering, så hendes første leveår gik med målrettet at træne ro og holde forventningsniveauet hos hende nede når andre arbejdede. I hendes første jagtsæson, gik hun meget i snor på mindre jagter, hvor der blev drevet mere end der blev skudt, og hun lærte således at larm ikke nødvendigvis betyder fugle der skal hentes. Sidenhen har hun været med på alle slags jagter, store som små, med både mange og få fugle på paraden. Hun trives godt med begge dele. Hun har altid været spontan på alle slags vildt, koldt, som varmt, anskudt eller dødt. På årets rejse til England viste hun, at hun også tager stand for fugle, noget vi aldrig har oplevet hos hende før. Hun er vedholdende i sit søg, og stabil på sine markeringer. Vi er ikke altid helt enige om hvad vej man skal når der dirigeres, men det nok mest af alt et spørgsmål om træning, for hun er ellers ikke ked af at samarbejde. Hun er en selvsikker hund, der ikke er bange for at gå sine egne veje, og hun er nysgerrig af natur. Hun er sprogsikker og klare sig fint med andre hunde af begge køn. Hendes paradedisciplin er absolut det frie søg, hvor hun er 100% fokuseret på at få vildtet ind, uanset hvem der måtte være i nærheden.


Meriter:

Markprøve B: 1. pr Åben klasse,

WT åben klasse: WT2 og WT3, dermed kvalificeret til vinderklasse.

Udstilling: flere Excellent

Sundhed:

HD: A

AD: 0

Øjne: Intet påvist, fri for arvelige øjensygdomme (Januar 2016)

Dette bliver Dunja's første kuld.

 

Vores forventninger til kuldet:

Kombinationen valgt med en klar målsætning om at lave sunde, mentalt stabile hunde, der tåler såvel det hårde slid på jagt, som hverdagen i familien. En flat er lykkeligst når den arbejder, og en forudsætning for den kan arbejde med det rette fokus, er at den formår at slappe af på de rigtige tidspunkter. Dunja er en hund, der tænder hurtigt, når hun arbejder, så vi har valgt en hanhund, der udviser ro og koncentration i sit arbejde, og som gerne samarbejder med sin fører. Vi ser de to hunde som et meget spændende match og vi beholder selv en tæve i fra kuldet.

 

 

 

Hvalpenes stamtavle:

NJCH Polar Circus Ronaldo SVCH Il Sano's Fat Boy Boltiltorps New Born News
NORDUCH Inkwell's Call-Girl
Polar Circus Heather GB SH CH Gayplume Dreammaker
NUCH SCH Polar Circus Beate
Durin's Kække Dunja Birkebo Holzic Lightning Holger Birkebo Madonnas Zico
Dark Devotion Holly Huntress
Birkebo Dinan Loa LUCH Velvet Hunter's Tumbling Dice
Allbright's No Matter What

 

 

N-kuldet er født 15.maj 2016.

 

3. juni - Endnu en lillebror.

Ja, det lyder jo lidt mystisk sådan at få en ekstra hvalp i kuldet når nu de snart er 3 uger gamle. Og det er som sådan heller ikke helt tilfældet. Den har nu været der hele tiden, sådan at forstå at Dunja har haft 6 hvalpe (4 hanner og 2 tæver) siden de blev født, men Aske (som vi kalder den lille ekstra hvalp) har ligget lidt forkert i sin mors mave, så det ene ben har været drejet en smule skævt, og vi vidste ikke om det ville rette sig. Vi er begge enige om at en flat er en aktiv hund og en sådan hund skal have et skelet der kan holde. Vi fik lavet det første tjek af hvalpene da de var to dage gamle og besluttede at give ham en chance, eftersom han i øvrigt var en meget livsduelig hvalp med mod på livet. Nu i dag har vi så været ved dyrlægen og fået røntgenfotograferet den lille fyr. Billederne viste at knoglerne i det skæve ben ser ud som de skal, ingen deformiteter, og antallet af knogler er rigtigt. Der mangler med andre ord ingenting, og ingenting ser forkert ud, men benet er lidt skævt fordi sener og muskler har trukket det skævt da han lå lidt tosset i sin fosterhinde. Nu hvor de små kommer op på benene, så ser vi at han bruger sit ben som han skal og at benet retter sig mere og mere. Altså får lille Aske lov til at vokse sig stor og stærk, og vi hjælper ham på vej ved at lade ham gå på underlag der støtter en korrekt brug af benet. På den måde forventer både vi og dyrlægen at han udvikler sig normalt. Nu skal der så findes et rigtigt godt hjem til den unge mand og derfor har vi i den skrivende stund ikke solgt alle hvalpe alligevel. De 5 andre fandt hurtig en ny adresse, og monikke det samme sker med lille Aske. Vi kalder ham Aske efter den norske eventyrfikur Askeladden, som trodser alle odds og altid må gå så grueligt meget igennem, inden han vinder prinsessen og det halve kongerige. Passer da meget godt til vores lille hvalp.

 Aske 2 uger

Aske i en stille stund.

29. maj - Nu er vi to uger gamle.

Alle vokser og har det godt. Dunja holdere flere pauser fra arbejdet i kassen, og de små bemærker det næppe for de eneste lyder der kommer fra kassen er snorkelyde (og en enkelt lille prut, lad os bare være ærlige).

Bunke

Der soves i bunke...

 

DSC_0012

Der spises...

 

DSC_0018

Og vi har faktisk åbnet for sprækkerne, selvom om vi stadig sover meget ...

 

Se flere billeder i Galleriet, der opdateres løbende.

 

15. maj - Hvalpene er født.

Nu er de her! Endelig er den lange ventetid overstået. Nu er de kommet til verden. 5 hvalpe (3 hanner og 2 tæver) blev det til og alle har det godt. Dunja er en dygtig mor som passer godt på de små og sørger for god ro og orden i kassen. Det er så dejligt at se når moderinstinktet tager over og vi andre bliver reduceret til statister.

DSC_0619

Mætte og tilpasse og gode til at sove i bunke.

 

DSC_0623

Det ligner jo næsten en kaninunge... Hi hi. Søde er de.

 

DSC_0624

Næse mod næse.